PEYNİRİN PROTEİN VE BESİN DEĞERLERİ NASILDIR?
Şekillenmesi, tuzlanması, koku ve tat veren, zarar vermeyen maddeler katılması, çeşitli dereceler ve sürelerde olgun hale getirilmesi işlemine ve besin değeri yüksek süt ürününe peynir denilir. Ülkemizde en yaygın bilinen çeşidi ise beyaz peynirdir. Sütün çeşitli işlemlerden geçmesinin ardından çeşitli şekiller verilerek piyasada tüketilmesine peynir denilir ve çeşitli şekillerde mutfakların vazgeçilmezi olarak her zaman tüketilir. Beyaz peynir protein bakımından da oldukça zengindir. Yarı sert ve sert peynirler tüketiciler tarafından daha çok tüketilmektedir. Ülkelerin bazılarında ise peynir çeşidi sayısı 100 üstüne çıkmaktadır. Peynir çeşitleri ülkelere, yörelere göre değişiklikler göstermektedir. Lor peyniri besin değeri bakımından zengin kaynaklar arasında sayılır. Peynirde besin değeri su oranı ile doğrudan ilgilidir. Su oranı azaldıkça kuru madde de artar. Peynirin İçerdiği Besin Değerleri Peynirde bulunan su oranı düşük seviyelere düştükçe b...
Yorumlar
Yorum Gönder