HIZLI BİR ŞEKİLDE ZAYIFLAMAK İÇİN CARDIO ÇALIŞMALARI NASIL OLMALIDIR?

Kişiler vücutlarında istenmedik yağları yakmak için belli tempo da egzersiz yapmaktadırlar. Bu çalışma sistemine cardio denmektedir. Yüksek seviyelerde yapılan sporların başında ip atlama, yüzme, koşu, bisiklet sürme ve kürek çekme gibi pek çok egzersiz gelmektedir. Bunları en hızlı zayıflatan cardio çalışması olarak sayabiliriz. Kişiler vücutlarındaki yağ yakmaları için gereken egzersizleri yapmaları gerekir. Her bölgeye özel egzersiz hareketi bulunmaktadır. Bu duruma örnek vermek gerekirse mekik çekmek karın bölgesindeki yağların eritilmesini sağlamaktadır.  Özellikle belirlediğiniz egzersizi 10 dakika yaptıktan sonra yağ yakımına başlanacaktır. Cardio çalışmasının etkili bir hale gelmesini sağlamak için günde en az yarım saat düzenli egzersiz yapmanız gerekir. Yağ yakımını hızlandırmak isteyen kişiler haftalık olarak bir program yaparak kendilerini belirli bir tablo içine sokmalıdırlar. Cardio ayarları için uzmanlardan gereken tavsiyeleri almanız da fayda vardır. cardio çalışmalarının kişiden kişiye değişik gösterdiğini de unutmamak gerekir. Çünkü kişilerin vücutlarında bulunana yağ indeksi farklıdır.

Kişilerin yaptıkları çalışmaların çeşitleri düşünülürse pek çok yanlışlığa düşündüğü görülmektedir. Ağırlık kaldırılması genel olarak büyütülmesi cadrio antremanları ise küçüktür mantığı her zaman çoğu kişiyi yanıltmaktadır. Bu konu da en doğru bilgiye baktığımız da ağırlık kaldırmak kişilerin zayıflamasını sağlayabilir. Yapılan cardio çalışması ise insanların incelmesini sağlamaktadır. En hızlı zayıflatan cardio çalışması hakkında bilgi vermek gerekirse yağ yakımı baz alınarak yapılan antrenmanlar öncelikli olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin vücutlarında bulunana yağların yakımları kasların yoluyla olmaktadır. Kasların kaybedilmesi halinde kişilerin metabolizması zayıflar ve yağ yakımı da azalmaktadır. Kasların fazla olması yağların daha hızlı eritilmesine yardımcı olacaktır. Kasların var olması metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamaktadır.

Kilolu olan kişiler en kısa sürede yağ yakma ve kilolardan kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. En hızlı zayıflatan cardio çalışmasına bir örnek vermek gerekirse öncelikli olarak 3 dakika koşu, 2 dakika hızlı yürüyüş, 5 dakika hızlı koşu ve 3 dakika yürüyüş şeklinde bir antrenman yapabilirsiniz. Antrenmanları hızlı ve yavaş şekilde bisikletle de yapabilirsiniz. Bir kişinin yaptığı belli bir süre antrenman yaptıktan sonra her bölgenin yavaşta olsa sıkılaşması sağlanmaktadır. Zayıf olan kişiler öncelikli olarak kas yapılması önerilmektedir. Bisiklet sürmek insanların vücutlarındaki kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Belli bir antrenman programını varsa ve bunu atladıysanız eğer bu eksikliği cardio çalışması yaparak giderebilirsiniz. Cardio çalışmasının doğru ve dozunda yapılması yağ yakımını sağlamaktadır. Ama çok fazla yapılan cardio çalışması fazla yağ yakımını sağlamamaktadır. Cardio çalışmasında ana temaya bakıldığında nabzın hızı ve kan dolaşımının hızlandırılmasını sağlamak gerekir. Her vücut tipine göre yapılan egzersizler dozajında olması gerekir. Bir cardio çalışmasına başladıktan sonra çalışmaları bırakmamanız gerekir. Fit bir görünüme sahip olmak için cardio çalışmasına ara verilmesi gerekir. Cardio çalışma sürelerine bakıldığında ise günlük olarak yarım saat ile 2 saat arasında değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALMAN HACİM PROGRAMI NEDİR?NASIL UYGULANIR?

Hasta Olmanızı Önleyip, Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirecek Tavsiyeler

BULGUR NEDİR?FAYDALARI NELERDİR?